در پس سهل انگاري مسئولين رخ داد:

ازدواج آسان، آرزوي دست نيافتني جوانان!


در حال حاضر در جامعه ايراني شرايط سخت و دشواري براي جوانان پديد آمده است که ازدواج هاي آسان را به آرزويي دست نيافتني تبديل کرده است، ديگر مجردها نمونه هاي موفق ازدواج هاي آسان را در پيش رو ندارند زيرا ازدواج که بايد مايه آرامش و شکوفائي جامعه شود، اکنون با موانع زيادي سر راه خود، مواجه شده است که توسط خود مردم به وجود آمده است .



منيره غلامي توکلي







آمار ازدواج در ايران به شدت پايين آمده است و به تبع آن سن ازدواج بالا رفته و بحران پيري جمعيت در راه است. هر روزه صحبت از افزايش تعداد افرادي که آنها را "مجردان قطعي" مي نامند، و هشدارهايي که از پيامدهاي اين واقعيت تلخ جامعه مخابره مي شود و دستان مسئوليني که روي دست قرار دارد!.
متولدين اواخر دهه 50 تا نيمه اول دهه شصت، بيشترين افرادي هستند که در معرض خطر "تجرد قعطي" قرار دارند، کساني که اکنون در ميانه دهه چهارم زندگي يا در مرز ورود به دهه پنجم عمر خود هستند و علاوه بر عدم ازدواج با مسائلي که آنها را مجبور به انتخاب تجرد کرده است، دست و پنجه نرم مي کنند.
عواملي مانند:
1- هزينه‌هاي مراسم ازدواج: ازآنجايي‌که در حال حاضر نوسانات بازار و تورم روي قيمت تمامي کالا و خدمات تأثير گذاشته است، هزينه‌هاي برگزاري مراسم ازدواج، جهيزيه و. افزايش يافته است. دربند الف. مادة 4 و بند ب. مادة 5 قانون تسهيل ازدواج جوانان آمده است که تسهيلات رفاهي براي برپايي جشن ازدواج بايد در اختيار زوج‌ها قرار بگيرد. متأسفانه اين بند‌ها اجرانشده‌اند.
2- اشتغال: نداشتن شغل و درآمد به‌خصوص براي زوج‌هاي دانشجو يا سربازان تشکيل خانواده را به تعويق مي‌اندازد؛ اما دربند ب. ماده 7 و بند ب. ماده 4 اين موارد به‌صورت کمک‌هزينه و مستمري پوشش داده‌شده است که البته به مرحله اجرا نرسيده‌اند.
3- مسکن: نداشتن مسکن و اجاره و پيش‌پرداخت‌هاي گران، مانع عظيمي در برابر ازدواج است. ماده 3، ماده? 10 و 9 راه‌حل‌هايي براي اين مسائل طرح کرده‌اند. افسوس که اين گزينه‌ها هم به عرصة عمل نرسيده‌اند.
4- معضلات فرهنگي: باور‌هاي فرهنگي و آداب‌ورسوم غلط، ازدواج در سنين بالا، معيار‌هاي اشتباه يا نامعقول براي انتخاب همسر، مخالفت‌هاي غيرمنطقي والدين، ازدواج را با دشواري‌هايي همراه مي‌سازد. با استناد به بند الف، ب. و د. مادة 7 و ماده? 8 مي‌توان مقداري از اين نگرش‌ها را تغيير داد و ازدواج آسان‌تري را رقم زد.

اگر چه بيشتر کارشناسان و جامعه شناسان بر اين باور هستند که مسئله فرهنگي در بين چهار مسئله فوق از اهميت بالاتري برخوردار است اما همچنان هر زمان که صحبت از فراهم کردن شرايط ازدواج براي جوانان و مجردها مي شود با انبوهي از شعارها و همايش ها و نشست هاي تخصصي و غيرتخصصي که فقط جنبه پر کردن عملکرد وزارت خانه هاي مربوطه و هزينه کردن بودجه ساليان فرهنگي را دارد، رو به رو هستيم!
عدم رغبت به ازدواج يا فراهم نشدن شرايط ازدواج براي مجردها، جامعه را به سمت و سوي روابط بر پايه رفع نياز جنسي و عاطفي به صورت غيرعرفي و شرعي چون روابط نامشروع، همباشي، دوستي هاي خياباني دختر و پسر و کشانده است؛ مسئله اي که متأسفانه با سياست گزاري هاي نادرست فرهنگي و همچنين عدم پاسخ گويي درست به نفوذ فرهنگي دشمن در جنگ نرم تا حد زيادي توانسته است جامعه را بيمار سازد. بيماري که اکنون ديگر مرحله پيشگيري را رد کرده و نياز به درمان دارد.

متأسفانه با اين حال آشفته وضعيت تشکيل خانواده در کشور ما وقتي فردي اقدام به ازدواج مي کند باز هم مسئله فرهنگي براي آزار و اذيت وي و تأخير در زير يک سقف رفتن زن و شوهر قد علم مي کنند! استاد رضا خدري نويسنده کتاب ازدواج ديررس تا طلاق زودرس در گفت وگو با طنين ياس مي گويد: کساني که از جوانان خوشبختي را مي طلبند مي بايست زمينه و بستر آن را فراهم آورند که همان ازدواج سهل و آسان است.
آسان گيري خداوند در ازدواج
وي با اشاره به اينکه خداوند همان گونه که قوانين اسلامي را بر اساس نيازها و استعداد و استطاعت انسان تنظيم و وضع کرده است، در مساله ازدواج نيز آسان و سهل گرفته است، مي افزايد: آيات 25 و 28 سوره نساء خواهان آسان گيري در امر ازدواج شده و بيان مي کند که خداوند با تشريع احکام سهل در اين زمينه بر آن است که انسان ها به سادگي ازدواج کنند.
اين پژوهشگر اجتماعي ادامه مي دهد: شناخت خداوند نسبت به انسان و نيازهاي اوست که موجب شده تا قوانين بسيار سهل و آسان باشد. به ويژه آن که دست يابي به خوشبختي تنها از راه ازدواج شدني و ممکن است و لازم است تا قوانين به گونه اي باشد تا انسان به سادگي و آساني به خوشبختي يعني آرامش و آسايش دست يابد.
نويسنده کتاب ازدواج ديررس تا طلاق زودرس معقتد است: ازدواج هايي که به آساني انجام مي گيرد به سبب آن که توکل و تفويض امور به خدا در آن به شدت مراعات شده است، موجبات افزايش آرامش و آسايش طرفين مي شود؛ افزون بر اين که هيچ گونه کينه و کدورتي را بر جا نمي گذارد .

در حال حاضر در جامعه ايراني شرايط سخت و دشواري براي جوانان پديد آمده است که ازدواج هاي آسان را به آرزويي دست نيافتني تبديل کرده است، ديگر مجردها نمونه هاي موفق ازدواج هاي آسان را در پيش رو ندارند زيرا ازدواج که بايد مايه آرامش و شکوفائي جامعه شود، اکنون با موانع زيادي سر راه خود، مواجه شده است که توسط خود مردم به وجود آمده است . از جمله، رسوم موهوم و خرافي و سنگين کردن مهريه‏ ها و جهيزيه ‏ها و ديگر هزينه‏ هاي ازدواج و توقعات بي جا و همچنين آرزوهاي غير منطقي و تشريفات بيش از اندازه متعارف با هزينه‏ هاي کمرشکن است که روز به روز هم رو به افزايش مي باشد . اين ها قهرا امر ازدواج را ناممکن يا خيلي دشوار ساخته است تا جائي که خيلي از جوان ها قيد ازدواج را زده و به هرزگي و فساد و تباهي کشيده مي شوند.
حال پرسش اين است که آيا ما نمي توانيم به جاي تالارها در خانه ‏ها جشن گرفته و عروسي ها و جشن ها را هرچه ساده‏ تر و باصفاتر برگزار کنيم و يا اگر در تالار برگزار مي ‏کنيم، به صورت کم ‏تشريفات، مثلا با يک نوع غذا و حذف هزينه ‏هاي غير ضروري باشد تا هزينه‏ هاي اضافي به مصرف واجبات خانواده نوپا برسد؟
البته در اين زمينه نقش مهم و تأثيرگذار مسئولين اعم از رده هاي بالاي سياست گزار تا رده هاي اجرايي و حتي ريش سفيدان و معتمدين محلي را نبايد در عدم اجرا و تببين قانون تسهيل ازدواج ناديده گرفت!
22 آذر 96 گزارش تخلفات قانوني مسئولين در اجراي قانون تسهيل ازدواج جوانان به قوه قضائيه ارسال شد. با اينکه وظيفة اين قوه نظارت بر اجراي قوانين است، اما بنا به دلايل نامشخص، کاري در خصوص اجرا و نظارت بر آن صورت نپذيرفته است. قسمت‌هايي از قانون با توجه به تغيير قيمت‌ها و تورم بالاي اقتصادي بايد بازنگري شود اين تجديدنظر نيز به تقاضا، بررسي و همکاري نمايندگان مجلس نياز دارد. اگرچه نمايندگان بايد حافظ منافع مردم و پيگير مطالباتشان باشند، اما تاکنون از سوي آن‌ها نيز اقدام مؤثري براي پي‌گيري مسائل مربوط به اجراي قانون تسهيل ازدواج جوانان انجام‌نشده است. جاي سؤال است که بنا بر چه استنادي مسئولين، سازمان‌ها و دستگاه‌هاي مربوطه از اجراي قانون تصويب‌شده امتناع مي‌کنند و چه زماني قرار است قانون فراموش‌شده به عرصة عمل برسد؟!

**طنين ياس به زودي با حضور کارشناسان خبره اين حوزه موضوع ازدواج مجردها به ويژه افرادي که سن ازدواج شان گذشته است را از جنبه هاي مختلف بررسي مي کند.
انتهاي پيام/*




مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : ازدواج ,آسان ,جوانان ,است، ,جامعه ,فرهنگي ,کرده است، ,تسهيل ازدواج ,قانون تسهيل ,براي جوانان ,ازدواج جوانان ,قانون تسهيل ازدواج ,تسهيل ازدواج جوانان ,کتاب ازدواج ديررس ,اجراي قانون تسهيل
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

remapdoctor لوازم آرایشی آیلین Brad تجهیزات آشپزخانه صنعتی و هتل | لوازم آشپزخانه فست فود هارمونی طبیعت خرید و فروش نرم افزار حسابداری در شیراز Ebony خاک و خون Milly